Big Image
Yeni Bahar 100gr paket
Bhr 0015
₺ 65,00
Stok Miktarı: 445
Adet

Yeni Bahar 

Et yemeklerinin ve dolmaların gizli lezzeti olan yenibahar, kokusu ve acımsı tadıyla mutfaklardan eksik etmediğimiz bir baharat. Karanfil, Hindistan cevizi ve tarçın gibi birden çok baharatı anımsatan yenibahar, orijinal lezzeti ile tatlı – tuzlu demeden farklı tariflerin konuğu olmaktadır.

 

 Yenibahar, çok aromalı bir baharat türü olarak karşımıza çıkar. Ağırlıklı olarak kokusu ile karanfili andıran değerli baharat; tarçından Hindistan cevizine, kakuleden karabiber ve zencefile kadar çok sayıda baharat çeşitinin tadını içererek onların görevini tek başına üstlenir. Özellikle çok aromalı tadı ile güçlü ve sert bir baharat olarak nam salan yenibahar ya da diğer bir adıyla “Jamaika Biberi” yemeklere baskın bir lezzet katar.

 

 

Özellikle pirinç katkılı tariflerin vazgeçilmezi olarak dolmalardan pilavlara kadar birçok yemeğin lezzet verici unsuru halini alır. Yerini tek başına hiçbir baharatın dolduramayacağı tat, kırmızı ete ve tavuğa da enfes bir aroma verir.

 

 Sulu et yemeklerinde tam olarak adını çıkaramadığımız gizemli bir lezzet olarak tabağımızda yerini alır. Bilhassa köftelerin içinde etle birleşerek yediden yetmişe herkesin iştahını açan o enfes kokunun kaynağı olur.

 

 

Çorbalarda ve zeytinyağlı yemeklerde de doğru kullanıldığında ortaya harikalar çıkaran yenibahar, yalnızca yemeklerde değil tatlılarda da boy gösterir.

Pasta, kek, çörek, kurabiye gibi tatlıların ve hamur işlerinin alternatif misafiridir. Ev yapımı pudinglerin, bisküvilerin, jölelerin tercih edilen ilk baharatı olarak kendine yer bulur.

Yenibaharın mutfakta kullanımından bahsettiğimizde çayına değinmeden geçmek yazık olur. Taneli yapısından ziyade toz haliyle çay olarak demlenerek faydalarından yararlanılan baharat, sağlığa iyi gelmesinin yanında benzersiz lezzeti ile farkını gösterir.

 

 

Yenibahar, mide ve bağırsak gazlarını gidererek hazmı kolaylaştırır. Mide kramplarına ve rahatsızlıklarına karşı rahatlatıcı etkisi ile geleneksel tıpta kullanılan baharat, mide bulantısı ve ishal sorunlarına karşı iyileştirici etki gösterir.

 

 Önemli miktarda demir ve bakır içeren yapısı ile kan hücrelerini artırarak kan dolaşımını hızlandırır. Özellikle kış aylarında çok üşüyenlerin başvuracağı yenibahar, mucizevi etkileri ve hafif acı tadıyla vücut ısısını arttırır.

 

 

Küçük bünyesine rağmen yüksek oranda A ve C vitamini içererek kemik gelişimine katkı sağlar. Özellikle kalsiyum içerdiği için çocukların gelişimini destekler ve onların iştahla tüketmesi için köfte gibi besinlere katılabilir.

 

 

Bağışıklık sistemini güçlendirirken yine A vitaminin etkisiyle diş sağlığı ve saç sağlığı için önemli bir kaynak kabul edilir. Diş eti iltihaplanmasına karşı faydalı olmakla kalmayıp ağız içinde bakteri oluşumunu azaltmaya yardımcı olur.

 

 

Hafızayı güçlendirme özelliği de yenibaharın faydaları arasında yer alır. Unutkanlığı azaltırken dikkatini toplamakta zorlananlar için doğal bir kaynak olan besin, düzenli tüketildiğinde hafıza sorunu olanlara fayda sağlar.

 

 

İçeriğindeki C vitamini ile soğuk algınlığı, nezle, bronşit ya da kuru öksürük gibi rahatsızlıklara karşı iyileştirici ve canlandırıcı etkisi bulunur. Özellikle sık sık hastalananlar için vücut direncini arttırır.

 

YORUMLAR

Oylama:

Ücretsiz Kargo

200 TL üzeri tüm alışverişlerde kargo ücretsiz

Güvenli Alışveriş

Size güvenli alışverişi sunuyoruz!

Müşteri Hizmetleri

0(342) 231 99 85

Bizi Takip Et
BÜLTEN İÇİN KAYDOLUN