Zeytin

Güneydoğu Anadolu'da ilk yerleşimini tamamlayan zeytin, Batı Anadolu'ya ve oradan da Ege adaları yolu ile Akdeniz ülkelerine uzanmıştır.

Sicilya yolu ile Kuzey Afrika'ya sıçrayan zeytin, Güneydoğu Anadolu'dan çıkarak Suriye ve Mısır üzerinden ilerleyen ikinci kol ile birleşmiş ve böylece Akdeniz'in tüm güney kıyılarına yayılmıştır.

Bir üçüncü kol da Irak ve İran üzerinden Afganistan ve Pakistan'a kadar ilerlemiştir. XVI. Yüzyılda İspanyollar tarafından Güney ve Kuzey Amerika'ya götürülmesi ile zeytinin dünyadaki yayılışı tamamlanmıştır.

eytinin, insanlık tarihindeki önemine tüm kutsal kitaplarda ve birçok kuruluş efsanesinde “zeytin, bütün ağaçların ilkidir” şeklinde yer verilmektedir.

"Ölmez ağaç” zeytinden aldığımız güçle bir asrı devirdik. Tüm çabamız, daha çok sofrayı sıvı altınla ışıldatırken, sağlığınıza sağlık katmak için. Bir de anayurdu Anadolu olan zeytin ve zeytinyağının adını, uluslararası arenada da duyurmak için...

Bu “ölmez ağacın” öyküsü, binlerce yıl önce başlayan ve günümüze süzülüp gelen bir emeğin öyküsü. Başlı başına bir kültür, başlı başına bir simge…


Ücretsiz Kargo

200 TL üzeri tüm alışverişlerde kargo ücretsiz

Güvenli Alışveriş

Size güvenli alışverişi sunuyoruz!

Müşteri Hizmetleri

0(342) 231 99 85

Bizi Takip Et
BÜLTEN İÇİN KAYDOLUN